May 2, 2011

نکاتی‌ در مورد امنیت شبکه (PERSIAN)


امنیت شبکه یکی‌ از مورد بسیار بسیار مهم می‌باشد که جا دارد به آن پرداخته شود.
وقتی‌ که از امنیت شبکه صحبت می‌کنیم شامل مورد بسیار زیادی میشود که هر کدام از آنها به تنهای میتواند مورد بحث قرار گیرد،همیشه در امنیت شبکه موضوی که بسیار اهمیت دارد لایه‌های دفأعی یک شبکه می‌باشد، باید یاد آوری کرد که اولین لایه دفأعی در امنیت شبکه و حتا امنیت فیزیکی‌ وجود یک ساختار و خط مشی‌ (policy) می‌باشد که بدون آن ،لیست کنترل ، فایروال و هر لایه دیگری بدون معنی می‌باشد دقیقا مثل ساختمانی می‌باشد که پایه ندارد !

برای داشتن policy باید پنج مرحله را در نظر داشت:
۱-بازرسی (inspection)
۲-حفاظت (protection)
۳-ردیابی (detection )
۴-واکنش (reaction )
۵-بازتاب  (reflection )
برای اینکه شبکه امنی‌ داشته باشیم باید همیشه این پنج مرحله را در نظر داشته باشیم.
اولین جای که باید در شبکه ایمن سازی شود،ایمن کردن تمامی  سندیت‌های (authortication) موجود می‌باشد.
رایجترین روش استفاده از شناسه کاربری و کلمه رمز است که به این مورد را باید در نظر داشت:
-بر رسی‌ و کنترل کلمات عبور کلیه کاربران به ویژه مدیرن سیستم.
-کلمات عبور برای سویچ‌ها و رتر‌ها که بسیار مهم می‌باشد.
-کلمات عبور مربوط به    SNMP
-کلمات عبور مربوط به پرینت سرور
-کلمات عبور مربوط به محافظ صفحه نمایش
در واقعه شما باید امنیت کاملی را برای account password security در نظر داشته باشید.
دومین مورد، نصب و به روز رسانی آنتی ویروس‌ها روی همه کامپیوتر ها،سرور‌ها و میل سرور‌ها و وب سرور‌ها می‌باشد و همینطور به روز رسانی آنتی ویروس‌ها روی کامپیوتر کاربر‌ها باید به صورت اتوماتیک انجام شود و در صورت مشاهده مورد مشکوک حتما اقدامات امنیتی لازم انجام شود.
سومین مورد شامل نصب و به روز رسانی سیستم عامل و حفره‌های امنیتی سیستم‌های موجود است. باید حفره‌های امنیتی کلیه سرور ها، سوئیچ‌ها و روتر‌ها ، شناسایی و رفع شود و سرویس‌های غیر ضروری حذف و غیر فعال گردد.
چهارمین مورد که بسیار مهم است، دسته بندی کاربران و دادن سطح دسترسی مناسب با کار هر کاربر به آنها می‌باشد که همه نتوانند به همه فآیلها و دایرکتوریها دسترسی‌ داشته باشند.
پنجمین مورد، کنترل و config کردن device‌های موجود که شامل روتر ، سوئیچ و فایروال میباشد، که همه آنها باید بر اساس policy موجود در شبکه و با توجه به توپولوژی شبکه config شود .
تکنولوژی‌های مثل PAT, NAT, Filtering و غیره در این مرحله وجود دارد و به همین خاطر این مرحله یکی‌ از مهمترین مراحل امنیت یک شبکه می‌باشد.
مرحله بعدی، که آن هم بسیار مهم است داشتن یک استراتژی برای پشتیبانی‌ (backup ) است و اینکه مطمئن باشیم که این سیستم به درستی‌ کار می‌کند.
سپس باید به امنیت فیزیکی یک شبکه بپردازیم که شامل UPS‌ها میشود و باید مطمئن باشیم که آنها درست کار میکنند و اینکه اتاق سرور از درجه حرارت و رطوبت مناسب برخوردار باشد و همین طور در برابر سرقت و آتش سوزی هم ایمن باشد.به طور کلی‌ هر چیزی که مربوط به فیزیک شبکه میشود در این قسمت وجود دارد.
سپس باید به برسی‌ و تنظیم و آزمایش سیستم‌های auditing و logging می‌پردازیم این سیستم‌ها میتواند هم بر پایه host و هم بر پایه network باشد، سیستم‌های ردگیری و ثبت حملات هم در این مرحله نصب و تنظیم میگردد،باید کاملا اطمینان حاصل کنیم که تمام اطلاعات لازم ثبت شده و به خوبی‌ محافظت میگردد.
در ضمن درست بودن ساعت و تاریخ سیستم‌ها خیلی‌ مهم است چرا که در غیر این صورت امکان ردّ گیری و پیگیری قانونی در صورت لزوم وجود نخواهد داشت.
نکته دیگری که باید توجه داشته باشیم ایمن کردن Remote Access با پروتکل و تکنولوژی‌های امن.
باید در این قسمت با توجه به شرایط و امکانات ، ایمن‌ترین پروتکل و تکنولوژی‌ها را باید به خدمت گرفت.
نکته دیگر اینکه نصب فایروال‌های شخصی‌ در ساعت host‌ها و لایه‌های امنیتی مضاعفی به شبکه شما میدهد که بسیار مهم است، پس نصب فایروال‌ها را فراموش نکنید.
نکته آخر: شرایط بازیابی در حالت‌های ضروری را حتما بر رسی‌ کنید و به روز رسانی کنید این‌ها شامل خرابی‌ قطعات کامپیوتری، خرابکاری کاربران و خرابی‌ نشی‌ از مسأیل طبیعی ، نفوذ هکر‌ها به سیستم می‌باشد. استاندارد‌های Warm site  و Hot site را حتما رعایت کنید و به خاطر داشته باشید که اطلاعات باید همیشه در دسترس و محفوظ باشد و اینکه حتما در سایت‌های خبری و بولتن‌های امنیتی عضو شوید و اطلاعات خود را همیشه به روز کنید!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...